Home » Masalah Kesihatan

Masalah Kesihatan

9 Fakta Asas Kanser Yang Semua Orang Perlu Tahu

kanser payudara

1. Apa itu Kanser? Kanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan sel-sel yang tidak normal atau abnormal di dalam badan yang tidak terkawal. Ia berpunca daripada kegagalan sistem imun berfungsi dengan baik. Kanser yang tidak dirawat boleh menyebabkan penyakit serius dan kematian. 2. Sel Normal Di Dalam Badan Tubuh kita terdiri daripada trilion sel hidup. Sel-sel badan yang normal berkembang, …

Read More »

Jerebu teruk? Anda perlukan makanan yang meningkatkan sistem imun tubuh

Apakah itu Jerebu? Jerebu ialah satu fenomena tradisi atmosfera di mana debu, habuk, asap dan lain-lain zarah mencemar kejelasan langit. [1] Kod panduan Organisasi Meteorologi Dunia (“World Meteorological Organization”) termasuk pengelasan pengaburan mendatar ke dalam kategori kabus , kabus ais, kabus wap, kabus, jerebu, asap, abu gunung berapi, habuk , pasir dan salji. [2] Fenomena ini biasanya terjadi jika zarah …

Read More »

Kesan sampingan makan qaseh

Adakah anda baru mula amalkan Qaseh Gold dan alami simptom yang negatif? Ya, Pastikan anda mendapatkan Qaseh Gold daripada Rakaniaga yang sah kerana khidmat nasihat mereka amat diperlukan, Jika anda beli di kiosk2 yang bukan Rakaniaga, sudah pasti penjual di kiosk pun tak reti nak jawab. Pengidap kencing Manis boleh makan Qaseh Gold? Boleh tetapi ada caranya bukan main taram …

Read More »

Qaseh Gold Junior menyelesaikan masalah selsema dan kahak

Sifat antibakteria dalam makanan sunnah membantu menyelesaikan masalah anak selsema dan hidung tersumbat

Read More »

Testimoni diabetis

Masalah kencing manis selesai setelah mengamalkan SOLE. SOLE meneutralkan kandungan gula dalam darah.

Read More »

Testimoni period teratur

Alhamdulillah, setelah mengamalkan Qaseh Gold Adinda masalah haid tidak teratur selesai.

Read More »

Testimoni SOLE – Masalah Mata Merah dan sentiasa berair

??SOLE?? (credit to my sister in law) 1 kisah benar pelanggan saya yang dah lama mencari penawar penyakit anaknya…sebenarnya 1 family yang mengalami penyakit ni tapi yang teruk adalah anaknya yang sedang belajar di sebuah sekolah di sabak bernam (duduk asrama)… Mata sentiasa merah…sampai berair mata…setiap hari & setiap waktu…apabila kawan2 menegur…si anak ni memang stress…dia pun tak selesa dan …

Read More »

Risiko kesan Hemoglobin rendah

Setiap ibu yang mengandung akan melakukan ujian hemoglobin secara berkala supaya dapat mengelakkan kesan-kesan negatif terhadap ibu dan kandungan. Antara kesannya terhadap ibu mengandung : Mengalami kegagalan jantung Ibu mudah pitam/pengsan Mengalami keguguran Pendarahan semasa mengandung dan bersalin Risiko penyakit berjangkit yang lain Kesan terhadap bayi dalam kandungan pula adalah : Pertumbuhan kandungan / janin terbantut atau Intrauterine growth restriction …

Read More »

Bahaya Resdung

Kuman hama yang ditunjukkan adalah gambaran dekat menggunakan kaedah mikroskopik (microscophic). Kuman tersebut sebenarnya adalah hama yang selalu dikaitkan dengan gejala terasa ingin bersin. Ia kemudian akan membiakkan telurnya ke dalam tubuh sekiranya tiada apa-apa tindakan atau ubat diambil untuk memeranginya. Oleh itu, elakkan dari mencium / menghidu karpet, langsir atau tempat-tempat berhabuk. Juga diingatkan, kucing merupakan penyumbang terbesar mengenai …

Read More »

Anak mengalami masalah tonsil

Anak saya umur 3tahun baru-baru ini kerap demam, demam panas , kejap baik kejap demam, kali pertama bawa ke klinik kesihatan untuk check darah sebab demam lebih 3hari. Risau takut2 terkena denggi. Check HB normal. Dr beri ubat demam. Selepas seminggu demam lagi. Bawa ke hospital masa tu waktu malam bawa di bahagian kecemasan. Rupa rupanya dr dapat kesan tonsil …

Read More »
error: Sorry, untuk kegunaan Empayar Qaseh Group Sahaja! PM En Azlan